26 February 2012

50 FaKta tEnTang LeLaKi

jom kenali 50 fakta tentang lelaki
 1. Sebenarnya lelaki tidak mencari wanita yang cantik,yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (untuk itu,dia selalu meminta anda berdandan.bukan kerana dia mata keranjang, tetapi mereka ingin anda kelihatan mempesona)
 2. lelaki sangat benci dikhianati. (walau mereka egois,keras , dan kuat, tetapi mereka adalah mkhluk yang lemah.)
 3. Ketika saat ini dia melukai anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawanya.(Hal ini adalah wajar ,tetapi bukan bererti anda tidak pernah ada dihatinya
 4. jika dia mengatakan "ya", memang aku tidak memahami kamu," itu maknanya pemikiran dia dan anda bebeza.(Bukan bererti tak boleh bersatu,tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain)
 5. Dalam sehari , dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama-kawannya.etapi percayalah , ketika dia bersiap hendak tidur, anda selalu ada di dalam fikirannya.(Dan percayalah,mereka suka senym2 sendiri saat membayangkan betapa cantiknya anda hari ini)
 6. "awak sedang buat apa?" atau dah makn belum?? adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di telefon.( mereka memang bukan mkhluk yng pndai berbasa-basi,tetapi mereka sugguh ingin tahu semua hal perkara tentang anda)>
 7. jika seorang lelaki benar2 mencintai anda,dia akan meneima anda apa adanya.Tak pedulu anda gemuk, hitam atau berjerawat(mereka mungkin akan memberi nasihat pada anda untuk diet ketika anda merasa gemuk,tetapi mereka tulus mencintai anda
 8. lelaki sangat tergila2 ketika melihat senyuman anda(untuk itu jangan memelihara muka yang msam di wajah anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona)
 9. lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian anda
 10. lelaki tidak suka jika anda menceritakan tetang bekas kekasih anda.
 11. jika ingin bertemu dengan orang tua anda ,jangan ragu dan malu.Dia serius dengan anda !
 12. lelaki ingin selalu berbagi semua hal dengan anda,namun terkadang dia boleh mengungkapkan semua hal dengan baik.(jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk bercerita kepada anda).
 13. sesekali,lelaki menangis(semua bayi,lelaki mahupun wanita menangis,dan lelaki dewasa juga memiliki rasa sedih,ketika mereka kecewa dan sedih,mereka pun boleh menangis seperti anda.Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana anda ada untuknya.
 14. janga berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah mkhluk tuhan yang mudah marah
 15. lelaki mkhluk simple,mereka bukan tripikal yang selalu berharap dan berandai-andai.
 16. lelaki akan mencuba mendapatkan hati wanita yang memutuskannya, sebelum akhirnya mereka berusaha melupakannya(inilah yang membuat mereka gagal menelifon anda setelah berpisah,dan kemudian akhirnya menyerah kerana anda memberikan respon yang negetif).
 17. Saat anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya.(untuk itu boleh dikatakan lelaki lebih lemah dan berusaha melupakan dibangding wanita).
 18. jangan pernah berkata padanya"MMMHh...lupa jelah" kerana hal ini akan membuat dia betanya2 dan bahkan curiga pada anda.(Seperti halnya wanita,mereka juga mkhluk yang sensitif dan menpunyai rasa ingin tahu.)
 19. lelaki tidak akan pernah boleh tidur jika dengan perlahan anda mengusap belakangnya.Dan membelai lembut kepalanya.(percayalah,jika anda melakukan ini pada kekasih anda, maka ia akan teru menerus   merindui anda)
 20. lelaki selalu memiliki cara untuk memuji anda (baca,Merayu anda)
 21. jika lelaki ragu2 dan terlihat berfikir keras ketika anda menyatakan pendapat atau meminta mereka melakukan sesuatu,ertinya mereka tidak mahu melakukannya (kebanyakan lelaki akan berbohong dan melakukan hal yang tidak ingin ia lakukan untuk wanita yang ia cintai. ztapi percayalah,mereka sangat menderita dan merasa terkongkong)
 22. Jika anda berkata tidak,yang ada dalam fikiran lelaki adlah"akan cuba lagi( masih ingat kan saat dia meminta anda menjadi kekasihnya??)
 23. anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual sahaja.Mereka mkhluk yang cerdas,tetapi terkadang susah bagi mereka untuk memahami anda. (begitulah lelaki menyebut wanita sebagai mkhluk yang susah difahami.)
 24. Lelaki benci Gay! (bukan bermaksud diskriminasi atau jahat,tetapi terkadang mereka tidak habis fikir,mengapa seseorang boleh menyukai sesama jenisnya.dan terkadang mereka malah takut dan cenderung putus kawan dengan mereka yang berhubung dengan sesama jenis).
 25. lelaki sangat menyayangi ibunya.
 26. lelaki akan menyimpan sebahagian wangnya hanya untuk membeli hadiah kecil untuk anda.
 27. lelaki sering berfikir tentang wanita yang mungkin menyukai mereka. (tetaoi bukan bererti mereka menyukai  wanita itu.)
 28. Anda tidak akan pernah boleh memahami lelaki,kecuali anda menyediakan waktu untuk mendengar keluh kesah mereka dan bukan melalui bercerita tentang diri anda.
 29. jika seorang lelaki dengan bersungguh2 mengatakan,anda adalah satu0satunya orang yang dicintai,percayalah,perkataanya tulus dari dalam hati.
 30. Bukan lelaki saja yang gemar bergosip,ketika bersama kawan lelainya,mereka juga selalu bergosip.
 31. wanita,adalah kelemahan setiap lelaki. (mereka tidak akan tahan melihat air mata jatuh dari mata anda.mereka juga tidak suka melihat anda bersedih.
 32. Tak seperti wanita,lelaki lebih jujur dan terbuka tentnag diri mereka.Mereka lebih menerima kekurangan apa adanya
 33. boleh saja membuat lelaki penasaran pada anda,tetapi jika digantung terlalu lama,mereka juga boleh bosan dan jemu.
 34. Percaya atau tidak, lelaki adalah juri yang adil dan baik
 35. walaupun kadang2 mereka kelihatan selekeh,tetapi pada dasarnya lelaki suka kebersihan,bau wangi dan keindahan.
 36. lelaki lebih suka pada wanita yang menghargai dirinya apa adanya.
 37. lelaki mencintai seorang wanita yang boleh menjadi sahabat,sekali gus kekasih baginya
 38. jika ada seorang lelaki yang menceritakan masalahnya, anda cukup mendengarnya . Jangan beri nasihat atau menyalahkan dirinya.
 39. jika ada seorang lelaki menyukai anda. lihat lebih jauh kedalam matanya.(mata adalah jendela hati, dan ia x pernah menipu)
 40. lelaki selalu memiliki  cara untuk menghindarkan anda dari lelaki lain . (salah satunya dengan menolak diajak jala2 ke shopping mall)
 41. lelaki lebuh menyukai wanita yang cerdas, dibanding wanita yang hanya tahu tentang make up dan mini skirt.
 42. lelaki adalah mkhluk yang sok pandai, mereka malu bertanya kepada wanita apa yang diinginkan. hasilnya, kebanyakan tekanan meeka seringkali meleset.
 43. ketika lelaki lelaki menginginkan sesuatu, mereka akan membayngkannya. tetapi mereka tidak mahu terlibat telalu jauh. mereka lebih cenderung memendam dalam2 keinginan mereka jika tahu keinginan itu susah diwujudkan
 44. lelaki adalah makhluk yg pyah dalm sosial rahsia. mereka hampir tidak menyimpan rahsia dengan baik.
 45. terjadang, lelaki terlalu banyak berfikiran negatif berbanding positif
 46. fantasi lelaki tentang wanita adalah satu-satunya fantasi yg tidak mgkin dibatasi (sekalipun mereka telah berkhwin)
 47. tinggi badan mungkin bukan masalah yg terlalu pentng bagi lelaki,tetapi mereka cukup peduli pada berat badan.(wanita khususnya)
 48. jika lelaki mulai serius dengan hubungannya, maka mereka akan menjadi mkhluk yang super aktif.
 49. jika anda tahu bagaimana menaklukan lelaki .mereka tidak pernah boleh jauh dari anda.
 50. bagi lelaki, melupakan seseong memerlukn waktu yang lebih lama dari seumur hidup.

No comments:

Post a Comment